Press Release

Ecommerce in Norway [Infographic]

Press release March 4, 2016

Nordmenns e-handel har fått en enorm vekst i de siste årene og vi er nå det landet som bruker mest penger pånetthandel i hele verden. En av grunnene til den store økningen kan være at Nordmenn nå også har fått opp øynene for utenlandske nettbutikker. 52% av alle som handlet på nett i fjor, svarte at de hadde kjøpt noe igjennom en utenlandsk nettbutikk. Tillit og utvalg er viktige faktorer når Nordmenn handler på nett. Nordmenn har med tiden begynt å føle seg mer trygg på utenlandske nettbutikker.

Gjennom eksponering og god søkermotoroptimaliseringså har utenlandske nettbutikker skapt mer konkurranse innen norsk e-handel. De mest populære produktene og tjenestene nordmenn kjøper på nett er elektronikk, reise og klær, hvor internasjonale nettbutikker gjerne er meget konkurransedyktige innen både pris og utvalg. Likevel har Norske nettbutikker en fordel med tanke på toll og MVA avgifter. Ikke overraskende så kjøper vi mer sport og utendørsklær enn våre naboland. Økningen i handel på mobilog nettbrett er blitt stor og da spesielt blandt de unge, så i dagens marked er det viktig å ha en god optimalisering til alle platformer. Mer informasjon om Nordmenns e-handel og nettvaner ser du i vår infographic under: