Press Release

Topdrukte Solden ondanks hitte

Press release July 2, 2015

Gister zag Solden.be tijdens de eerste dag van de solden een recordaantal bezoekers. De aanbiedingssite zag het bezoekersaantal groeien met maar liefst 31% ten opzichte van vorig jaar. 

ANTWERPEN, 20150702-- Traditiegetrouw is de eerste dag van de solden doorgaans direct ook de drukste. Gisteren zag de aanbiedingswebsite Solden.be het bezoekersaantal echter wel heel rap toenemen. Meer dan 10.000 bezoekers vonden gister hun weg naar de site waar kortingen van +900 webshops, zoals Zalando, Mediamarkt en Decathlon verzameld worden. ’s Middags rondom de klok van 16:00 had de site al meer bezoekers dan een jaar eerder verspreid over de ganse dag. 

Hitte drijft mensen achter pc  
“Mogelijk worden er meer online aankopen gedaan dit jaar door het herstel van de economie, of vonden mensen het te warm om de winkel in te gaan”, aldus eigenaar Domingo Karsten. Online zijn er net zulke goede koopjes te vinden als in de winkels. Wanneer het kwik tot boven de dertig graden stijgt is het wellicht aantrekkelijker om aankopen te doen vanuit huis, waardoor men niet door de stad hoeft te lopen in de hitte.  

Niet alleen nam het bezoekersaantal toe, ook het aantal verkopen na een bezoek aan de site steeg. Waar voorgaande jaren het internet deels oriënterend gebruikt werd alvorens in de stad een aankoop te doen, deed men dit gister direct al via het web. Een soortgelijke trend was te zien voor Soldesduck.be, het Waalse zusje van Solden.be. 

Populaire categorieën 
Net als voorgaande jaren werd het meest naar kortingen gezocht voor kleding, schoenen en accessoires. Maar ook webshops die elektronica en sportartikelen verkopen waren drukbezocht.